Krůtí koktejl se zelenými fazolkami na koriandru

04.05.2018

Toto jídlo je nejen zdravé a velmi chutné, ale navíc se hodí i pro "lepší" příležitost......tak proč jej neservírovat třeba na Den vítězství :)

Suroviny:

100 g krůtího masa

150 g brambor

20 g čínského zelí

30 g zelených lusků fazolek

30 g cibule

20 ml mléka

10 g hladké celozrnné mouky

sojová omáčka

Solamyl

Podravka

koriandr

česnek

ocet

1 lžička fruktózy

1 lžíce hořčice

pepř

1 lžíce olivového oleje

sůl

Návod na přípravu:

Brambory ve slupce nakrájíme na půlměsíčky, promícháme s olejem, osolíme a dáme péct.

Maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na proužky, česnek na plátky, a fazolky, pokud jsou dlouhé, pokrájíme.

Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso s česnekem, okořeníme a až se trochu opeče, dusíme ve vlastní šťávě. Když maso změkne, přidáme fazolky spolu s hořčicí, dosolíme, opepříme, dochutíme octem, fruktózou a sojovou omáčkou. Přilijeme vodu a mléko rozmíchané se Solamylem a moukou a ještě povaříme.  


Víte že: .........

Různá ochucovadla jako je sojová omáčka, bujóny či Podravka mají svou mnohem zdravější alternativu. Doporučujeme nakupovat tyto suroviny v prodejnách zdravé výživy. Např. zdravější a kvalitnější verze sojové omáčky neobsahuje glutamát ani barviva !