Krůtí koktejl se zelenými fazolkami na koriandru
Toto jídlo je nejen zdravé a velmi chutné, ale navíc se hodí i pro "lepší" příležitost......tak proč jej neservírovat třeba na Den vítězství :)

Suroviny:
100 g krůtího masa
150 g brambor
20 g čínského zelí
30 g zelených lusků fazolek
30 g cibule
20 ml mléka
10 g hladké celozrnné mouky
sojová omáčka
Solamyl
Podravka
koriandr
česnek
ocet
1 lžička fruktózy
1 lžíce hořčice
pepř
1 lžíce olivového oleje
sůl
Návod na přípravu:
Brambory ve slupce nakrájíme na půlměsíčky, promícháme s olejem, osolíme a dáme péct.
Maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na proužky, česnek na plátky, a fazolky, pokud jsou dlouhé, pokrájíme.
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso s česnekem, okořeníme a až se trochu opeče, dusíme ve vlastní šťávě. Když maso změkne, přidáme fazolky spolu s hořčicí, dosolíme, opepříme, dochutíme octem, fruktózou a sojovou omáčkou. Přilijeme vodu a mléko rozmíchané se Solamylem a moukou a ještě povaříme.
Víte že: .........
Různá ochucovadla jako je sojová omáčka, bujóny či Podravka mají svou mnohem zdravější alternativu. Doporučujeme nakupovat tyto suroviny v prodejnách zdravé výživy. Např. zdravější a kvalitnější verze sojové omáčky neobsahuje glutamát ani barviva !